Vyprážaný opitý kapor

nyja - fotkanyja, 4. decembra 2009
Vyprážaný opitý kapor
Foto: nyja

V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám až tak výnimočne vianočný nepripadá. Asi v tomto Zobraziť celý popisV našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám až tak výnimočne vianočný nepripadá. Asi v tomto robíme chybu. Ale nech, kapor za to stojí :)) aby bol častejšie na tanieri.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 ks
2 - 3 dl




Postup

  1. 1

    Filety uložíme do uzatvárateľnej nádoby, zalejeme vínom a uložíme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodiny. Potom ich vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Vajíčka rozklepneme do misky, osolíme a rozšľaháme. Filety osolíme, ak chceme, môžeme aj jemne pokvapkať citrónom, ponárame ich do vajec a vložíme do strúhanky. Strúhanku dobre k filetom pritlačíme. Hneď kladieme do rozpáleného oleja. (Olej musí byť poriadne horúci, lebo inak sa strúhanka napije oleja a jedlo bude mastné). Rybky vypražíme dozlatista.

  2. 2

    Vypražené filety vyberieme z oleja, necháme trocha odkvapkať a ihneď vložíme do vriacej vody, ktorú máme vedľa panvice už pripravenú. Ponorenie musí byť len krátke, cca 1 sekundu. Ihneď vyberieme a položíme do pekáča s roštom. Takto pripravené vypražené filety vložíme do vyhriatej rúry na 5 - 6 minút až pred podávaním. Jedlo bude vypražené, ale nebude vôbec mastné. (Túto fintu s vriacou vodou som odkukala od bývalej televíznej hlásateľky a je to perfektné).

  3. 3

    Ako príloha sú vhodné zemiaky na akýkoľvek spôsob. Ale na Vianoce samozrejme so zemiakovým šalátom :))

Diskusia k receptu

zemo
S tou vodou je to na na nobelovku! Vyskúšam, a dám vedieť, či to nebude len za Rad M.R.Štefánika.
58vlasta
Kukala som tú fintu. Aj keď som to neskúšala, ale skúsim tiež namočiť filetky do vína...A obaľujem: do vajíčka/zvyknem doň dať víno alebo pivo/ a potom zmiešam hl. múku so strúhankou, obaliť filet /alebo rezeň/ a poď ho na olej...
zemo
Nyja, všetko krásne pod stormčúlikom s kofeinovarom!
58vlasta
Nech Ti chutí dobrá kávička z nového kávovaru, samovaru... gratulujem...
nyja
Milé varecháčky a varecháči, želám Vám všetkým krásne a požehnané Vianoce, pokoj a radosť vo Vašich rodinách .
Zemo a 58vlasti, ďakujem Vám krásne za Vaše želania, posielam pusu :))
zuuzkaa
No totooo???
Ak by tento recept nebol oceneny,priznam sa,ze by som sa to bala na stedru veceru testovat.
Spolieham sa na odbornost poroty a dam po sviatkoch info.
Gratulujem autorke.:)
nyja
zuuzkaa, máš obavu, že by si po zjedení takéhoto kapra nafúkala do balónika a zobrali by ti vodičák? :-D Neboj, rybie mäsko stratí pach, nasiakne trocha akoby ovocnou vôňou a skrehne. Je to vynikajúce vypražené. A ak nediétujete, nemusíš robiť ten kúpeľ v horúcej vode :))
janac
Nyja pripájam sa ku gratulantom!!! Nech Vám kávička z kávovaru chutí!!!
evusik
gratulujem k výhre, tvoj recept je jednoduchý ale vskutku originálny, keďže ryby milujeme tvoj recept tieto Vianoce vyskúšame.
Pekné Vianoce.
nyja
Ďakujem za gratulácie :)) a Vám Janka(janac) a Evka(evusik) želám zatiaľ pokojné a úspešné predvianočné kulinárčenie a počas Vianoc krásnu rodinnú pohodu :))
monty469
Robila som kapra podľa toho receptu a je fakt vynikajúci :-) A s tým ponorením do vody, dobrý nápad. Tiež máme ryby často, tak sa snažím robievať na rôzne spôsoby
radox1
Túto fintu s vriacou vodou som odkukala od bývalej televíznej hlásateľky a je to perfektné.
a tym je povedane vsetko.pamätam si tie relacie o vareni este s novotnym a dalsimi celebritami,ktore vytahovali na divakov taketo sprostosti a predhanali sa medzi sebou vsakovakymi vychytavkami.
1x radox1
nyja
@Monty469 (3.6.2016 18:24) som rada, že sa ti receptuš zapáčil a tá finta s vodou je fakt bezva. Ak to skúsiš, uvidíš ako sa tá voda zmenila po namočení vypraženej ryby... a čo si vďaka tomu neposlala do svojho zažívania ;-) No a máš pravdu - receptov na rybky nikdy nie je dosť :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia