V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem aj niekoľko dávnych námorníckych receptov. Tu je prvý. Trochu Zobraziť celý popisV mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem aj niekoľko dávnych námorníckych receptov. Tu je prvý. Trochu do dneška upravený.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé umyjeme, osušíme a pozdĺžne rozrežeme. Vzniknú nám asi 5 cm dlhé pásiky, ktoré pokvapkáme šťavou z citróna a necháme asi 30 minút stáť. Osušíme a zavinieme. Krevety necháme rozmraziť pri izbovej teplote a dáme ich odkvapkať.
- 2
Dary mora uložíme do misiek. Do hrnca na fondue nalejeme slepačí vývar a víno. Ochutíme sójovou omáčkou, sherry a chilli omáčkou. Necháme slabo vrieť na variči, prísady napichujeme na vidličky a varíme vo vývare. Podávame s bielym chlebom, horčicovou omáčkou s mandľami a olivami, bielou cibuľovou omáčkou, brusnicovou šľahačkou, kaviárovou šľahačkou. Alebo len tak, keď ste leniví, vy suchozemskí červiaci!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu