Hrniec morských plodov

forneta - fotkaforneta, 17. novembra 2009

Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý deň tradične jedia plody mora. Jednoducho majte na Zobraziť celý popisPočula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý deň tradične jedia plody mora. Jednoducho majte na pamäti ako rýchlu, hojivú a elegantnú večeru.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
750 g
750 g
750 g
2 PL
 kvapka
125 ml
60 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Mušle necháme ponorené v studenej vode asi 5minút a medzi tým pokrájame ryby (podľa bodu 2), potom odstránime poškodené a otvorené mušle. Zvyšok scedíme.

  2. 2

    Filety čerta a lososa nakrájame na 1cm plátky, kalamáre nakrájame na krúžky rovnakej šírky.

  3. 3

    Vo veľkom hrnci rozohrejeme na prudkom ohni maslo s olejom, pridáme rybu a kalamáre, dobre premiešame a opekáme, kým nezblednú.

  4. 4

    Pridáme mušle a biele víno, prikryjeme pokrievkou, nad ohňom pretrasieme a necháme variť 3 minúty.

  5. 5

    Odokryjeme, aby mohla uniknúť para a nalejeme sherry. Opäť prikryjeme a necháme variť 3 mniúty, občas pretrasieme.

  6. 6

    Podávame v miske s posekanou pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia