Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý deň tradične jedia plody mora. Jednoducho majte na Zobraziť celý popisPočula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý deň tradične jedia plody mora. Jednoducho majte na pamäti ako rýchlu, hojivú a elegantnú večeru.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mušle necháme ponorené v studenej vode asi 5minút a medzi tým pokrájame ryby (podľa bodu 2), potom odstránime poškodené a otvorené mušle. Zvyšok scedíme.
- 2
Filety čerta a lososa nakrájame na 1cm plátky, kalamáre nakrájame na krúžky rovnakej šírky.
- 3
Vo veľkom hrnci rozohrejeme na prudkom ohni maslo s olejom, pridáme rybu a kalamáre, dobre premiešame a opekáme, kým nezblednú.
- 4
Pridáme mušle a biele víno, prikryjeme pokrievkou, nad ohňom pretrasieme a necháme variť 3 minúty.
- 5
Odokryjeme, aby mohla uniknúť para a nalejeme sherry. Opäť prikryjeme a necháme variť 3 mniúty, občas pretrasieme.
- 6
Podávame v miske s posekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu