Malokarpatská pečeň z diviny

peter64 - fotkapeter64, 14. decembra 2009

Suroviny

600 g
1 ks
3 strúčiky
3-4 ks
100 ml
1 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Odblanenú pečeň zalejeme mliekom,pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť.Potom pečeň osušíme,pokrájame na plátky a na oleji z obidvoch strán prudko opečieme.

  2. 2

    Pečeň vyberieme. Do vzniknutého výpeku pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a za stáleho miešania speníme. Vrátime späť orestovanú pečeň,pridáme rascu,muškátový oriešok,čili papriku,čierne korenie a všetko podlejeme červeným vínom.

  3. 3

    Dochutíme rozdrvenými borievkami a dusíme kým sa šťava nezredukujeme.Až teraz môžeme osoliť.Pečeň ozdobíme lyžičkou kyslej smotany,lístočkom bazalky a podávame.

Diskusia k receptu

lejla8
recept som nasla na jednom z mnohych zenskych portalov. vyskusala som ho na peceni z diviaka. pecen po namoceni v mlieku bola makkucka a kombinacia korenia, bylin, borievok a cerveneho vina bola uzasna. recept odporucam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia