Recepty, kde je víno
Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a...
Kurča na víne
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
Rezeň na pekáči
Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci.
Nepripravujem ho...
Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.
Grilovaná kačica
Kačicu dobre umyjeme, zvonka aj zvnútra posolíme a okoreníme. Grilujeme 1 hodinu. Cukor skaramelizujeme...
Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé...
Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...
Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...
Maďarský guláš
Tento recept mi dala pred rokmi jedna pani v Maďarsku. To som ešte netušila, že...
Mexické kuracie prsíčka
Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky osolíme a okoreníme. V kastroliku rozohrejeme olej, pridame na...
Mexické buchtičky
Keď má manžel v práci nejakú oslavu, týchto koláčov nie je nikdy dostatok... :)
Pražské rezne
Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky...
Kozácke rezne
Mäso nakrájame a zomelieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej masti, pridáme prelisovaný cesnak, ...
Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...
Olivový tuniak
Do misky dáme tuniaka a na to nalejeme ocot a necháme postáť 20 minút. Vyhrejeme rúru...
Klobása na červenom víne
Recept je jednoduchý , zvládne ho každý. Ja som sa ho naučil od svojho priateľa...
Krehké cesto na všetko
Tento recept vymyslela moja zaneprázdnená mama. Mám ho rada, lebo sa dá použiť na
viaceré...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Vínové srdiečka
Robievala ich moja stará mama a ja si nimi pripomínam staré časy. Objavila som ich minulý...
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Ovocné čotoje
Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma, /...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a...
Kurča na víne
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
Rezeň na pekáči
Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho...
Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.
Grilovaná kačica
Kačicu dobre umyjeme, zvonka aj zvnútra posolíme a okoreníme. Grilujeme 1 hodinu. Cukor skaramelizujeme...
Brusnicová divina so zemiakovými dolkami
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé...
Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...
Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...
Maďarský guláš
Tento recept mi dala pred rokmi jedna pani v Maďarsku. To som ešte netušila, že...
Mexické kuracie prsíčka
Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky osolíme a okoreníme. V kastroliku rozohrejeme olej, pridame na...
Mexické buchtičky
Keď má manžel v práci nejakú oslavu, týchto koláčov nie je nikdy dostatok... :)
Pražské rezne
Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky...
Kozácke rezne
Mäso nakrájame a zomelieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej masti, pridáme prelisovaný cesnak, ...
Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...
Olivový tuniak
Do misky dáme tuniaka a na to nalejeme ocot a necháme postáť 20 minút. Vyhrejeme rúru...
Klobása na červenom víne
Recept je jednoduchý , zvládne ho každý. Ja som sa ho naučil od svojho priateľa...
Krehké cesto na všetko
Tento recept vymyslela moja zaneprázdnená mama. Mám ho rada, lebo sa dá použiť na viaceré...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Vínové srdiečka
Robievala ich moja stará mama a ja si nimi pripomínam staré časy. Objavila som ich minulý...
Pstruh na spôsob dobrej gazdinky
Na Štedrý večer jeme rybacinu. Aby to nebolo nudné, začala som pripravovať pstruhy, avšak...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Ovocné čotoje
Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma, /...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...