Kapor na masle

aja1 - bez fotkyaja1, 22. novembra 2009

U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.

  2. 2

    Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.

  3. 3

    Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.

Diskusia k receptu

martina34
Výborný nápad s tým cesnako, použila som, a som spokojná. Potom som postupovala trochu inak, teda skoro vždy po svojom. Ale pochvala mlieko s cesnakom - super.
aja1
Keď robievam takto kapra,nič viac k tomu nepotrebujeme,ani pečivo ani zemiakový šalát.My sme doma štyria a od kapra sa nepohneme kým nie je zjedený.
lamus
Díky za tip!
Tieto Vianoce to vyskúšam.
Už len kapra kúpiť ...
lamus
Ďakujem za tento recept. Je to najchutnešie pripravená ryba akú som kedy jedol, mäsko z čerstvého mladého kapra sa rozplývalo na jazyku. Ešte raz díky za super recept.
marianne
Dva kusy sa mi uz nahanaju vo vani:-) a jeden z nich bude podla teba,dakujem
ofka
Super recept. Kapor chutil výborne. :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia