U nás najobľúbenejší druh ryby na vianoce.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Kapra si namočím do mlieka v ktorom je roztlačený cesnak.Nechám aspoň dve-tri hodiny odstáť.Mlieko s cesnakom prevonia kapra.
- 2
Po odležaní v mlieku dám kapra na pekáč vymastený troškou oleja,posolím a pokmínujem aj z vnútra.Prikryjem a dám kapra upeiecť. Asi po 20 minútach odokryjem a rozložím na kapra plátky masla.
- 3
Asi päť minút pred dopečením podlejem rybu troškou bieleho vína.Víno krásne rozvonia kapríka a až teraz sa všetkým jedákom začnú zbiehať slinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tieto Vianoce to vyskúšam.
Už len kapra kúpiť ...