Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom

Vladimír Dropčo
Banská Bystrica, 16. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
 trochu
Borievková omáčka:
 viazanička
125 g
3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame na medailóniky, naklepeme ich a naložíme aspoň na 3 hodiny do marinády. Potom mäso necháme odkvapkať a opečieme ho z obidvoch strán na oleji, pokropíme koňakom a necháme odležať. Zeler nakrájame na plátky, osolíme ho a necháme 10 minút odstáť.

  2. 2

    Potom ho osušíme a opečieme na masle. Borievkovú omáčku si pripravíme tak, že koreňovú zeleninu pokrájame nadrobno, opečieme na oleji, pridáme šľahačku, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, borievky a prešporskú prísadu do jedál. Varením zredukujeme omáčku na polovicu, korenie vyberieme a omáčku prepasírujeme.

  3. 3

    Pridáme červené víno a horčicu, necháme prevrieť a podávame s mäsom a opečeným zelerom ozdobené mesiačikmi pomaranča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia