Králik po provensálsky

peter64 - fotkapeter64, 2. decembra 2009

Sviatočný obed.

Suroviny

1300-2000 g
100 g
80 g
3 strúčiky
200 ml
500 ml
5-6 ks
4 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Králika opláchneme, osušíme,pokrájame na porcie. Každú osolíme, prešpikujeme pásikmi slaniny, dáme do rajnice s rozpusteným maslom a z oboch strán opražíme.

  2. 2

    Mäso podlejeme vývarom, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia ho občas polejeme výpekom alebo vývarom. Keď je mäso takmer mäkké, vyberieme ho z rúry a dáme na sporák.

  3. 3

    Očistený cesnak prelisujeme,šampiňóny pokrájame na plátky, rajčiny ošúpeme a tiež pokrájame. Všetko pridáme k mäsu a zakryté dodusíme do mäkka. Podávame s uvarenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia