Amur po staročesky

barborina - fotkabarborina, 30. októbra 2009
Amur po staročesky
Foto: barborina

Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na kapra a vyšlo to!

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kus (ca 2kg)
150 g
1 lyžička
2 -3 ks
 podľa chuti
2 lyžica
100 ml




Postup

  1. 1

    Amura vyčistíme, umyjeme a osušíme. Vložíme do vhodného pekáča, osolíme a dobre aj zvnútra okoreníme zázvorom. Na chrbáte urobíme zárezy, do ktorých vložíme slaninku.

  2. 2

    Na dno pekáča rozvrstvíme maslo a cibulu na plátky, možme pridať zvyšok slaninky. Zapečieme prudko v predohriatej rúre, následne zalejeme vínom a pečieme do červena. Podľa potreby podlievame.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakami a kapustovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia