Foto: barborina
Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na kapra a vyšlo to!
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
120 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Amura vyčistíme, umyjeme a osušíme. Vložíme do vhodného pekáča, osolíme a dobre aj zvnútra okoreníme zázvorom. Na chrbáte urobíme zárezy, do ktorých vložíme slaninku.
- 2
Na dno pekáča rozvrstvíme maslo a cibulu na plátky, možme pridať zvyšok slaninky. Zapečieme prudko v predohriatej rúre, následne zalejeme vínom a pečieme do červena. Podľa potreby podlievame.
- 3
Podávame s varenými zemiakami a kapustovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu