Foto: matus113
Talianska kuchyňa zachutí každému labužníkovi.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
2 zeleninové bujóny rozvaríme v 1 litri vody.
- 2
Prepláchneme približne 500 g ryže. Nakrájanú cibuľku nakrájame s cesnakom v hrnci. Opražíme do sklovita. Pridáme neuvarenú ryžu. Opražíme. Pridáme 1 dcl bieleho vína a štipku soli. Ryžu dáme do jenskej misy. Zalejeme vývarom, tak aby bol vývar minimálne 2 cm nad ryžou. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20 min.
- 3
Okorenené nadrobno nakrájané kuracie mäso opražíme na olivovom oleji s cibuľkou (7 min). Na druhej panvici osmažíme s cibuľkou šampiňóny. Mrazenú zeleninku narýchlo opražíme.
- 4
Ryžu zmiešame s maslom, pridáme smotanu. Posypeme parmezánom. Dobre premiešame.
- 5
Na takto pripravený základ rizota pridáme buď pripravené osmažené kuracie mäso, dusenú zeleninu, šampiňóny alebo tuniaka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"nakyp, alebo salat", lebo od Talianskeho RIZOTA je toto velmi daleko.
Rizoto musis varit pomaly asi 35 minut za staleho miesania a prilievania vyvaru nakoniec je kasovite (nieco medzi hustou polievkou). Nesmie v nom chybat SAFRAN , ktory nilelnze doda specialnu CHUT, ale aj FARBU!
Inac vieda od teba su fajn, hlavne pre zaciatocnikov.
Varenia by sa nemal bat nikto.