Risotto ai quattro formaggi

dora - fotkadora, 25. októbra 2009
Risotto ai quattro formaggi
Foto: dora

Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.

2
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 ml
0/5 ks
30 g
30 g
30 g
30 g
1 ks
150 ml




Postup

  1. 1

    Na panvici opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku. Prisypeme umytú ryžu a necháme chvíľku pražiť za stáleho miešania, kým nie je priesvitná. Následne zalejeme vínom a necháme ho odpariť. Potom prilejeme vodu, v ktorej sme si vopred uvarili bujón. Vývar nesmie byť studený, najlepšie ak je horúci, ale môže byť aj vlažný.

  2. 2

    Ryžu varíme kým nie je mäkká. Podľa potreby prilievame teplý vývar. Ryža musí byť stále pod hladinou vývaru a stále musí jemne vrieť. Keď je ryža hotová, prilejeme mlieko a tiež chvíľku povaríme, pokiaľ sa nezohreje.

  3. 3

    Následne do ryže vsypeme všetky syry, okrem parmezánu, nakrájané na malé kocočky a na nízkom ohni miešame, kým sa nerozpustia. Rizoto musí byť riedke až kašovité. Ak je príliš husté a lepkaté, pridáme mlieko. Tesne pred podávaním primiešame parmezán. Podľa chuti servírujeme posypané suchými alebo čerstvými lístkami petržlenu.

Diskusia k receptu

jarco
Tak toto určite vyskúšam, hoci mlieko do rizota budem dávať s veľkou nedôverou :-) A super fotka, @dora .
dora
ďakujem Jari. a s tým mliekom úplne v pohode ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia