Foto: Matus113
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, tento jednoduchý recept určite poteší vaše mlsné jazýčky.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyjeme slávky.
- 2
Vo veľkom hrnci necháme rozpáliť olivový olej (1 dcl). Pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme cesnak, potom 7 dcl bieleho vína a nakoniec umyté mušle (slávky). Podľa potreby dolejeme vodou alebo ešte vínom. Pridáme veľa petržlenu. Všetko osolíme a okoreníme a varíme približne 7 min. od bodu varu vody.
- 3
Pokiaľ sa niektorá slávka neotvorí je zlá, nejedzte ju. Podávame s bagetou alebo chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu