Slávky na víne

matus113 - fotkamatus113, 16. novembra 2009 9:48
Ďalšie recepty »
Slávky na víneFoto: Matus113

Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, tento jednoduchý recept určite poteší vaše mlsné jazýčky.

4
porcie
30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyjeme slávky.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci necháme rozpáliť olivový olej (1 dcl). Pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme cesnak, potom 7 dcl bieleho vína a nakoniec umyté mušle (slávky). Podľa potreby dolejeme vodou alebo ešte vínom. Pridáme veľa petržlenu. Všetko osolíme a okoreníme a varíme približne 7 min. od bodu varu vody.

  3. 3

    Pokiaľ sa niektorá slávka neotvorí je zlá, nejedzte ju. Podávame s bagetou alebo chlebíkom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist