Delené kuracie stehno s brusnicovou omáčkou

kremes84 - fotkakremes84, 27. októbra 2009
Delené kuracie stehno s brusnicovou omáčkou
Foto: kremes84

tento recept vznikol nahodne pri beznom varení a stal sa velmi oblubeny

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

200 g
1 ks
50 g
100 g
100 ml
30 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehno umyjeme očistíme a v klbiku prerežeme na polovicu. Spodnu čast osolíme okorenime a obalíme v plátkoch slaninky.Vrchnu časť stehna vykostíme, osolíme a zvinieme do guličky. Takto pripravené obalíme v rozšlahanom vajíčku a zomletých orechoch.

  2. 2

    Obidve časti stehna dame na vymasteny pekáč a pečieme vo vyhriatej rure na 220 stupňoch 20-25 minut.

  3. 3

    Brusnice a červene víni privedieme do varu a pomaly varíme až kým omáčka nezačne hustnúť. Podávame so zemiakmi alebo ryžou

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera

Diskusia k receptu