Osso Buco

stupakova - bez fotkystupakova, 15. novembra 2009

Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci chlebom. Z cestovin mam k Osso Bucu najradsej tagliatelle.

8
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/4 hrnčeka
2 KL
1/4 KL
3 PL
3 PL
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 strúčiky
6 ks
1 hrncek
1/2 hrnceka
1 KL
1 KL
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    V hlbokom tanieri zmiesame muku, sol, cierny peper, vlozime maso, dokladne "omucime". V hlbsej panvici rozpustime maslo a olivovy olej na miernej teplote. Oprazime maso do hnede (netreba prazit dlho, nechceme, aby maso pustilo stavu). Oprazene maso vyberieme z panvice.

  2. 2

    Do oleja vlozime nadrobno nasekanu cibulu, nastruhanu mrkvu a pretlaceny cesnak. Varime za staleho miesania 5 minut.

  3. 3

    Do zmesy pridame olupane a na male kusky nakrajene paradajky (olupeme tak, ze na paradajky vylejeme horucu vodu a nechame chvilu posobit cca. 5 min.), vodu, vino, bazalku, timian, bobkovy list, 2/3 z petrzlenovej vnate, citronovu koru. Vratime maso spat do panvice. Privedieme do varu. Znizime teplotu. Prikryjeme a dusime 2 - 2 1/2 hodiny. Pocas dusenia kontrolujeme, premiesame a prilievame vodu, ak je treba. Na konci dochutime solou. ***DOBRU CHUT***

Diskusia k receptu

jarco
Nemohol by som k tebe na týždeň prísť na labužnícku dovolenku?
mirkajan
Toto by som strašne chcela vyskúšať, problém je, že vôbec netuším, kde by som mohla zohnať to mäso aj s kosťou (zohnať teľacinu samú o sebe je problém, aspoň u nás v Trnave).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia