Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci chlebom. Z cestovin mam k Osso Bucu najradsej tagliatelle.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 KL |
|
1/4 KL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 strúčiky |
|
6 ks |
|
1 hrncek |
|
1/2 hrnceka |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
V hlbokom tanieri zmiesame muku, sol, cierny peper, vlozime maso, dokladne "omucime". V hlbsej panvici rozpustime maslo a olivovy olej na miernej teplote. Oprazime maso do hnede (netreba prazit dlho, nechceme, aby maso pustilo stavu). Oprazene maso vyberieme z panvice.
- 2
Do oleja vlozime nadrobno nasekanu cibulu, nastruhanu mrkvu a pretlaceny cesnak. Varime za staleho miesania 5 minut.
- 3
Do zmesy pridame olupane a na male kusky nakrajene paradajky (olupeme tak, ze na paradajky vylejeme horucu vodu a nechame chvilu posobit cca. 5 min.), vodu, vino, bazalku, timian, bobkovy list, 2/3 z petrzlenovej vnate, citronovu koru. Vratime maso spat do panvice. Privedieme do varu. Znizime teplotu. Prikryjeme a dusime 2 - 2 1/2 hodiny. Pocas dusenia kontrolujeme, premiesame a prilievame vodu, ak je treba. Na konci dochutime solou. ***DOBRU CHUT***
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu