porcie
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 55 g |
|
| 2 polievkové lyžice |
|
| 3 polievkové lyžice |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 125 ml |
|
| 25 g |
|
| 4 ks |
|
| 2 lyžičky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v múke. Jemne zatrasieme, aby prebytočná múka opadala. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom bifteky z tuniaka z oboch strán do zlatista. Potom rybu premiestnime z panvice do misy a prikryjeme, aby sa udržala teplá. Na panvicu pridáme nakrájanú cibuľu a prepasírovaný cesnak a na miernom ohni opečieme.
- 2
Po opečení cibuľu a cesnak premiestnime do tlakového hrnca, do ktorého tiež dáme porcie tuniaka a všetko zalejeme vínom. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na plátky pokrájané paradajky, ktoré dochutíme soľou, čiernym korením a oreganom. Za stáleho miešania asi po jednej minúte odstavíme a pridáme do tlakového hrnca. Ten potom zavrieme a obsah varíme pod tlakom asi 7 minút.
- 3
Po uvarení paru rýchlo vypustíme a dáme dolu pokrievku. Bifteky z tuniaka a podusenú paradajkovú zmes položíme na predhriaty tanier.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu