Kapor na sardelách so šampiňónmi

mikalove - bez fotkymikalove, 12. decembra 2009
4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
 podľa chuti
 podľa chuti
50 g
4 PL
2 dcl
100 g
50 g
1 ks
2 strúčky
 podľa chuti
1 pl




Postup

  1. 1

    Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou a opražíme v rozohriato oleji.

  2. 2

    Potom zalejeme polovicou vína, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, sardelové maslo, cibuľu posekanú nadrobno a roztretý cesnak, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme.

  3. 3

    Keď je kapor takmer mäkký, polejeme ho zvyškom vína, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme. Podávame posypaného zelenou petržlenovú vňaťou posekanou nadrobno.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia