Kuracie rizoto so špenátom

stupakova - bez fotkystupakova, 12. novembra 2009

Nachutnejsie rizoto ake som jedla!!!

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
1 ks
2 strúčiky
3-4 lyzice
300 g
250 ml
50 g
250 g
1 kocka
150 ml




Postup

  1. 1

    Na panvici mierne rozhrejeme olivovy olej. Pridame nadrobno nasekanu cibulu a oprazime , kym cibulka nezmakne.

  2. 2

    Pridame na kocky pokrajane kuracie prsia, pretlacime na ne cesnak a zvrchu oprazime na miernej teplote.

  3. 3

    Pripravime si bujon, ktory rozpustime v priblizne pohary teplej vody. Ku kurcatu pridame ryzu, dobre premiesame a podlejeme bujonom. Prilejeme aj biele vino. Za staleho miesania varime asi 10 minut. V pripade potreby podlievame vodou, tak aby bola zmes stredne husta.

  4. 4

    Do zmesy vmiesame spenat a varime dalsich 10 minut. Sledujeme si ryzu, aby sme ju nerozvarili.

  5. 5

    Pridame nastruhany syr a smotanu. Dochutime solou a peprom podla chuti. Varime asi 3 minuty, resp. kym rizoto nenadobudne ziadanu konzistenciu.

  6. 6

    Hotove rizoto servirujeme s cherry paradajkami. *** DOBRU CHUT!!!***

Diskusia k receptu

jarco
Na poctivé rizoto mám slabosť. Zajtra si také urobím!
mirkajan
Dnes sme mali na obed, bolo super, zjedli ho dokonca moje deti, ktoré obvykle na špenát pozerajú cez prsty...
dorenika
vyzera genialne,ako ajcela fotka,venujete sa fotografovaniu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia