Nachutnejsie rizoto ake som jedla!!!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici mierne rozhrejeme olivovy olej. Pridame nadrobno nasekanu cibulu a oprazime , kym cibulka nezmakne.
- 2
Pridame na kocky pokrajane kuracie prsia, pretlacime na ne cesnak a zvrchu oprazime na miernej teplote.
- 3
Pripravime si bujon, ktory rozpustime v priblizne pohary teplej vody. Ku kurcatu pridame ryzu, dobre premiesame a podlejeme bujonom. Prilejeme aj biele vino. Za staleho miesania varime asi 10 minut. V pripade potreby podlievame vodou, tak aby bola zmes stredne husta.
- 4
Do zmesy vmiesame spenat a varime dalsich 10 minut. Sledujeme si ryzu, aby sme ju nerozvarili.
- 5
Pridame nastruhany syr a smotanu. Dochutime solou a peprom podla chuti. Varime asi 3 minuty, resp. kym rizoto nenadobudne ziadanu konzistenciu.
- 6
Hotove rizoto servirujeme s cherry paradajkami. *** DOBRU CHUT!!!***
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu