Tento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v ten den co som ich varila. Odporucam vyskusat Zobraziť celý popisTento recept je uz odskusany. Vzdy ich robim do velkeho pekaca a zjedia sa hned v ten den co som ich varila. Odporucam vyskusat :)
Postup
-
1
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.
- 2
Necháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.
- 3
Je lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Všetkým moc chutí.
doma každému chutí
a je veľmi výborný aj s domácim cestom
robila som ich len dvakrát aj to s tým domácim cestom...
www.chemievjidle.cz/semolinove-testoviny/lasagne-pasta-ital...
tiež veľmi výborné. A čo poteší ženy naozaj nízkokalorické prevedenie :)
Inak tradicna bolonska omacka (ci na spagety, alebo na lasagne) obsahuje CISTE hovadze maso (nie bravcove ani mix..ja osobne kupujem cerstve od masiara, ktore mi pred ocami pomelie), podlieva sa vinom a vari sa niekolko hodin, vtedy je najelspia, uplne top ked odlezi do dalsieho dna - ale kto ma na to cas ze jo. A este sa tam pridava mrkva na zaciatku a urcite NIE KECUUUUUP bleeeach - nekazte jedla polotovarmi ludia!!