Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa podávajú s chrenovým dipom... hmmm...
Postup
-
1
Mäso pokrájame na asi 2,5cm hrubé kocky a vložíme do igelitového sáčku s octom a 1PL chrenu. Pridáme 2PL čerstvého rozmaríne, olivový olej, omáčku a víno.
- 2
Necháme 20 minút marinovať (najlepšie cez noc v chladničke).
- 3
Mäso vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu a do vody namočíme 10 bambusových špajdlí.
- 4
Dip pripravíme zmiešaním smotany s 2 PL čerstvo postrúhaného chrenu, horčicou a soľou a pažítkou (trochu necháme na posypanie).
- 5
Zohrejeme gril. Na každú špajdlu napichneme 3-4 kúsky mäsa. Dáme na gril. Po 2 minútach obrátime a dopekáme ďalšie 2 minúty. Tanier rozložíme rozmarínom a položíme naň špízy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu