Šťavnaté hovädzie špízy

forneta - fotkaforneta, 31. októbra 2009

Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa podávajú s chrenovým dipom... hmmm...

Suroviny

500 g
1 1/2 PL
3 PL
60 ml
2 PL
2 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na asi 2,5cm hrubé kocky a vložíme do igelitového sáčku s octom a 1PL chrenu. Pridáme 2PL čerstvého rozmaríne, olivový olej, omáčku a víno.

  2. 2

    Necháme 20 minút marinovať (najlepšie cez noc v chladničke).

  3. 3

    Mäso vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu a do vody namočíme 10 bambusových špajdlí.

  4. 4

    Dip pripravíme zmiešaním smotany s 2 PL čerstvo postrúhaného chrenu, horčicou a soľou a pažítkou (trochu necháme na posypanie).

  5. 5

    Zohrejeme gril. Na každú špajdlu napichneme 3-4 kúsky mäsa. Dáme na gril. Po 2 minútach obrátime a dopekáme ďalšie 2 minúty. Tanier rozložíme rozmarínom a položíme naň špízy.

Diskusia k receptu

isar
Bála by som sa použiť také množstvo rozmarínu. Je veľmi aromatický.
forneta
noo... záleší aj na welkosti steaku a weľkosti lístkow...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia