Orechový chlebík
Orechový chlebík

Orechový chlebík s hruškovým čatní

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár, 28. mája 2020
Orechový chlebík s hruškovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Orechový chlebík:
500 g
2 ks
300 ml
24 g
150 g posekané
100 g
120 g
250 g posekané
70 g
Medovo–hruškové čatní:
500 g
80 g
50 g
100 ml
15 g čerstvý
5 g
30 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané vajcia, mlieko a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame, pridáme med, posekané vlašské orechy, hrozienka a sušené slivky a vypracujeme redšie cesto. Vylejeme do formy s rozmermi 10 x 30 x 5 cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme 35 až 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.

  2. 2

    Medovo–hruškové čatní: Očistené hrušky nakrájame na malé rovnomerné kocky. Očistenú šalotku nakrájame a orestujeme na olivovom oleji, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek, biele víno, ochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a všetko spolu dusíme do polomäkka. Potom pridáme zvyšnú polovicu hrušiek a všetko už len krátko podusíme, aby v čatní zostali kúsky. Nakoniec pridáme lístky čerstvého tymianu.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
No este by som povedal ze drozdie je zdravsie ako kypriaci prášok. Ked chcete piect bez droždia, odporúčam používať kvas.