Orechový chlebík s hruškovým čatní
šéfkuchár, 28. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Orechový chlebík: | |
500 g |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
24 g |
|
150 g posekané |
|
100 g |
|
120 g |
|
250 g posekané |
|
70 g |
|
Medovo–hruškové čatní: | |
500 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
15 g čerstvý |
|
5 g |
|
30 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané vajcia, mlieko a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame, pridáme med, posekané vlašské orechy, hrozienka a sušené slivky a vypracujeme redšie cesto. Vylejeme do formy s rozmermi 10 x 30 x 5 cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme 35 až 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- 2
Medovo–hruškové čatní: Očistené hrušky nakrájame na malé rovnomerné kocky. Očistenú šalotku nakrájame a orestujeme na olivovom oleji, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek, biele víno, ochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a všetko spolu dusíme do polomäkka. Potom pridáme zvyšnú polovicu hrušiek a všetko už len krátko podusíme, aby v čatní zostali kúsky. Nakoniec pridáme lístky čerstvého tymianu.
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu