Orechový chlebík s hruškovým čatní
šéfkuchár, 28. mája 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Orechový chlebík: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 24 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g posekané | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g posekané | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| Medovo–hruškové čatní: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 15 g čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané vajcia, mlieko a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame, pridáme med, posekané vlašské orechy, hrozienka a sušené slivky a vypracujeme redšie cesto. Vylejeme do formy s rozmermi 10 x 30 x 5 cm vyloženej papierom na pečenie a pečieme 35 až 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- 2
 Medovo–hruškové čatní: Očistené hrušky nakrájame na malé rovnomerné kocky. Očistenú šalotku nakrájame a orestujeme na olivovom oleji, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek, biele víno, ochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a všetko spolu dusíme do polomäkka. Potom pridáme zvyšnú polovicu hrušiek a všetko už len krátko podusíme, aby v čatní zostali kúsky. Nakoniec pridáme lístky čerstvého tymianu.
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu