Nátierka zo sardiniek s avokádom a zelinkami fotorecept
Foto: sracz
Avokádo (Persea americana), hruškovec americký ale aj Persea gratissima, Laurus persea, neformálne krokodília či aligátoria hruška, maslové ovocie. Už som sa bol, Zobraziť celý popisAvokádo (Persea americana), hruškovec americký ale aj Persea gratissima, Laurus persea, neformálne krokodília či aligátoria hruška, maslové ovocie. Už som sa bol, vážení priatelia našej „varešky”, vyspovedal zo závislosti na avokáde. Pozitívne skúsenosti mám aj z kombinácie so soľou, čerstvo mletým čiernym korením a turmericom (kurkumou). Naši susedovci, mi odporúčali jeho konzumáciu so sardinkami. Postupne vznikol nápad na skĺbenie jednotlivých chutí do dnešnej nátierky. Mám za to, že osloví aj Vás.
porcií
príprava
Suroviny
4-6 PL zmäknuté |
|
350-400 g (PAMPA in brine) |
|
3-4 PL čerstvá |
|
3-4 PL čerstvá |
|
3-4 PL čerstvý |
|
350-400 g farmársky, odkvapkaný (Cottage Cheese) |
|
6-7 ks |
|
3-4 ks (uvarené na tvrdo) |
|
2-3 KL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (šťava aj strúhaná kôra) |
|
2-3 KL |
|
1-2 ks väčšie |
|
3-4 ks |
|
Postup
-
1
Toto všetko som skombinoval...
-
2
Sardinky bez nálevu som vidličkou rozmiešal spolu so zmäknutým maslom.
-
3
Pridal nie celý téglik alias „škatuľku” farmárskeho syra (ktorý som pred zapracovaním nechal v sitku stiecť), posypal hrsťou pokrájaných lístočkov zelerovej vňate a keďže som „splašil”
-
4
jemnejší čínsky druh, tak som na drobné „C-éčka” pokrájal aj jeho stonky, ktoré do menšej
-
5
zmiešovacej misy putovali spolu s pokrájaným zväzkom zelenej cibuľky a lístkami tymianu.
-
6
Na dokončenie nátierky som použil tieto koreniny na čele s klobásovo-gulášovou zmesou KN a
-
7
posypal nimi povrch spracovávaného „diela”. Kto z Vás má v obľube nátierky s jemnejšou konzistenciou, môže polotovar v tomto kroku vyšľahať v kuchynskom robote a
-
8
až potom pridať na drobno pokrájané vajíčka na tvrdo (ja som použil klasickú „harfu” a po prvom prekrojení som tak naplátkované vajíčko pootočil o 90° a prekrojil ho ešte „krát”), alebo ich dokonca vyšľahať aj s nimi; pravdepodobne to tak pripravíte pre Vaše deťúrence. Rozkrojené polovičky zrelého avokáda som „namriežkoval” ostrým nožom a korunoval nimi finále nátierky, pridal PL mojej obľúbenej plnotučnej liptovskej horčice.
-
9
Podával v lôžku z plátkov baby cuketky, alebo
-
10
na odporúčanie susedovcov, na polkrajcoch tmavšieho ruského chleba.
-
11
Tymianom, na obrázku moja hriadka v spoločnosti šalvie, rozmarínu a aloe vera, nemusím šetriť, lebo ich mám počas celého roka dostatok a vždy čerstvé.
-
12
Ešte som Vám ostal dlžen vysvetlenie rébusu. Na poslednom obrázku v mojom predchádzajúcom rcp, sa pod celofánom takto pekne vyzrážal „pot” marinády mojej podbrušiny.
Veľmi pekne ďakujem za pozitívne ohodnotenie! Potešenie je na mojej strane a z duše i zo srdca rád opätujem pozdrav aj prianie!