Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
Na pliecko: | |
500 g |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
5 strúčikov |
|
4 vetvičky |
|
250 ml |
|
Na kapustu: | |
600 g |
|
1 ks |
|
80 ml |
|
40 ml |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Na cesto: | |
400 g |
|
10 g čerstvé |
|
220 ml |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou a strúčikmi cesnaku. Pečieme prikryté 90 minút, priebežne podľa potreby podlievame vývarom. Upečené mäso zabalíme do alobalu. Výpek rozmixujeme a necháme v hrnčeku zredukovať.
- 2
Červenú kapustu rozrežeme na štyri časti a vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, bobkovým listom a prelejeme olejom, octom a medom. Pečieme prikryté 30 minút.
- 3
Z časti mlieka a kvasníc pripravíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, potom rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na centimetrovú hrúbku.
- 4
Upečené mäso pomocou vidličky natrháme a rozdelíme na cesto, z ktorého vyformujeme knedle. Prikryté necháme ešte raz vykysnúť.
- 5
V dostatočne veľkom hrnci pripravíme parný kúpeľ. Vložíme naplnené knedle a paríme 18 minút. Hotové vyberieme a popicháme. Pri podávaní knedle a kapustu podlejeme výpekom.
Tiež kysnutá knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu