Plnená kysnutá knedľa
Plnená kysnutá knedľa

Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 2. apríla 2020
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

Na pliecko:
500 g
3 ks
5 strúčikov
4 vetvičky
250 ml
Na kapustu:
600 g
1 ks
80 ml
40 ml
40 g
Na cesto:
400 g
10 g čerstvé
220 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou a strúčikmi cesnaku. Pečieme prikryté 90 minút, priebežne podľa potreby podlievame vývarom. Upečené mäso zabalíme do alobalu. Výpek rozmixujeme a necháme v hrnčeku zredukovať.

  2. 2

    Červenú kapustu rozrežeme na štyri časti a vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, bobkovým listom a prelejeme olejom, octom a medom. Pečieme prikryté 30 minút.

  3. 3

    Z časti mlieka a kvasníc pripravíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, potom rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na centimetrovú hrúbku.

  4. 4

    Upečené mäso pomocou vidličky natrháme a rozdelíme na cesto, z ktorého vyformujeme knedle. Prikryté necháme ešte raz vykysnúť.

  5. 5

    V dostatočne veľkom hrnci pripravíme parný kúpeľ. Vložíme naplnené knedle a paríme 18 minút. Hotové vyberieme a popicháme. Pri podávaní knedle a kapustu podlejeme výpekom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár