Pečený králik
Pečený králik

Pečený králik s tekvicovým prívarkom

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2020
Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

1.2 kg
150 g
250 g
100 g
Na tekvicový prívarok:
1 kg
150 g
100 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak roztlačíme. Na dno pekáča dáme cibuľu, cesnak, slaninu a tymian. Potom uložíme mäso, osolíme a okoreníme. Prikryjeme dôkladne alobalom a pečieme pri 165 °C približne hodinu.

  2. 2

    Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pokrájanú cibuľu osmažíme na masle, pridáme tekvicu a podusíme, aby sa z tekvice odparilo čo najviac vody. Podlejeme smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme, až kým tekvica nezmäkne. Potom prívarok rozmixujeme. Dochutíme octom a kôprom.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre