Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak roztlačíme. Na dno pekáča dáme cibuľu, cesnak, slaninu a tymian. Potom uložíme mäso, osolíme a okoreníme. Prikryjeme dôkladne alobalom a pečieme pri 165 °C približne hodinu.
- 2
Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pokrájanú cibuľu osmažíme na masle, pridáme tekvicu a podusíme, aby sa z tekvice odparilo čo najviac vody. Podlejeme smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme, až kým tekvica nezmäkne. Potom prívarok rozmixujeme. Dochutíme octom a kôprom.
Tiež pečený králik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu