Pečený losos
Pečený losos

Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 5. mája 2020
Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou (fotorecept)
Foto: sjuz

Chutné, ľahké a nenáročné jedlo.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

3 filety
1 PL
2 ks
5-6 strúčikov
 čerstvá
 čerstvá
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Filety lososa osolíme, okoreníme a položíme na papier na pečenie, ktorý je lepšie dať dvojmo. Pridáme kúsky masla a čerstvý tymian. Zabalíme, previažeme kuchynským povrázkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na pol hodinu.

    Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bulgur a červenú ryžu uvaríme podľa návodu na obale, každé zvlášť. Ja bulgur pripravujem ako ryžu - najprv ho nasucho opečiem na panvici, zalejem vývarom alebo vodou, prikryjem a dusím. Trvá to cca 10-15 min max, podľa značky. Netreba ho robiť úplne do mäkka, ale tak akurát. Hotové zmiešame s nasekanou mätou.

    Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cuketu nakrájame na plátky, rovnako aj cesnak a na olivovom oleji opečieme z oboch strán. Odložíme nabok, neprikrývame. Podľa chuti mierne osolíme a posypeme natrhanou čerstvou bazalkou.

    Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som servírovala s dipom z kyslej smotany zmiešanej s čerstvou mätou, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

    Losos v papilote s bulgurom, červenou ryžou a cuketou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Losos by mal ostať štavnatý, mal by krásne "plátkovať" a nemal by byť suchý. Výpek z masla a tymianu je ideálny na preliatie.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to dobre a určite tak aj chutí. Páči sa mi najmä bulgur s červenou ryžou. Niekedy to tiež tak urobím. Vďaka za inšpiráciu.
2x sjuz a haji
haji
Možná píšu podruhé, ale s radostí zopakuji: Pěkný recept, dietní a lákavý. Příloha, bulgur s červenou ryžou, je pro mě neotřelá, jen nabrat odvahu. Děkuji za inspiraci, nadělala jsi mi chutě.
1x sjuz
tiginko
milujem lososa v papilote, podľa mňa ideálne riešenie pre kúsok rybky. U nás veľmi často, večer zabalím steak z lososa do papiera s trochou oleja, s korením a bylinkami podľa chuti, ráno pred odchodom do roboty 15 min na horkovzduch v multitaskovej rúre a výborný obed je na svete. Tvoja príloha @sjuz je parádna, takže nabudúce bude určite. Dnes pri home office losos v papilote podľa @lubisthemple  varecha.pravda.sk/recepty/chutny-losos-fotorecept/63752-r...
s tým rozdielom, že miesto sezamového oleja sezam


2x haji a sjuz
sjuz
@tiginko (6.5.2020 13:32)

Áno, ryby sú vďačné na tento spôsob prípravy,mám ho tiež rada, nie sú suché, a je to rýchla, čistá práca
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia