šunka sušená

šunka sušená ako ingrediencia v receptoch:

  • Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou

    Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou

    V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme bravčové líčka 90 minút pri teplote asi 90 °C.

  • Rýchle zapekané zemiaky z panvice

    Rýchle zapekané zemiaky z panvice

    Toto jednoduché a rýchle jedlo je dobrota - neverila by som, že zemiaky, vajíčko, mozarella a pár ochucovadiel k tomu môžu tak dobre chutiť. Robievam ich, keď nemám času nazvyš a potrebujem zahnať hlad....

  • Hruška plnená mletým mäskom

    Hruška plnená mletým mäskom

    Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom ochuteným Nivou a obalenej v sušenej šunke. Pochutili sme si.

  • Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

    Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

    Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v penách, zmrzlinách či zaváraninách. Ale nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar...

  • Šalát s jahodami a mozzarellou

    Šalát s jahodami a mozzarellou

    U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj krásne. Tak na záver sezóny sme si dopriali ešte tento lahodný šalát s jahodami a so syrom.

  • Celozrnné cuketové halušky s bryndzou a opečenou sušenou šunkou

    Celozrnné cuketové halušky s bryndzou a opečenou sušenou šunkou

    Bryndzové halušky mám veľmi rada. Ak sú dobre urobené je to ozaj delikatesa. A tieto celozrnné cuketové so slovenskou bryndzou a talianskou sušenou šunkou sú skvelé - beriem ich ako zdravšiu alternatívu ku klasike. Robievam ich...

  • Stredomorské plnené baby kuriatko

    Stredomorské plnené baby kuriatko

    Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku mám dokonca radšej ako mäso. Tentoraz som zvolila na prípravu baby kuriatko, ktoré má lahodnejšiu chuť mäska. Dnes som...

  • Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

    Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka

    Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete. Po kyslej zemiakovej polievke s jablkom a batatovej krémovej polievke s jablkom (obe boli výborné), je toto myslím moja tretia polievka,...

  • Crostini s brusnicami a pistáciami

    Crostini s brusnicami a pistáciami

    Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým olejom a rozložíme na plech. Pečieme na 180 stupňoch dozlatista.

  • Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

    Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom

    Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha. pravda. sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept. html

  • Kačacia paštéta s prepeličím vajíčkom
  • Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny a z nadrobno nakrájaných olív zamiešame cesto. Vylejeme ho do tortovej formy s priemerom 25 cm vystlanej papierom na pečenie.

  • Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
  • Peperonata so sušenou šunkou

    Peperonata so sušenou šunkou

    Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...

  • Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)

    Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)

    Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

  • Špargľa vo fašírke a v šunke

    Špargľa vo fašírke a v šunke

    Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše dáva znamenie, že v kuchyni definitívne zavládla jar.

  • Cícerové špecle s brokolicou

    Cícerové špecle s brokolicou

    Toto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle kupovala ako polotovar. Po prechode na bezlepkovú stravu mi toto jedlo chýbalo, bezlepkové špecle som ako polotovar nenašla, takže nastúpila...

  • Hruškovo-rukolový šalát

    Hruškovo-rukolový šalát

    Zdravá a rýchla večera :)

  • Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory a smetanou

    Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory a smetanou

    Tak tento recept zařazuji mezi svoje V. I. P. kvůli svojí jednoduchosti i chuti ;-) Opět jídlo z jednoho pekáčku bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec...

  • Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

    Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

    Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme sušenú šunku a uzavrieme na štyri hrianky.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist