Sekaná z diviaka s tekvicou
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 8. decembra 2020
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 8. decembra 2020

Foto: archív Miloša Mikuša
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
300 g na pečenie |
|
2 ks menšia |
|
4 strúčiky |
|
150 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté čierne korenie a soľ.
- 2
Rožky nakrájame na malé kocky a sparíme vriacou vodou. Vyžmýkame a primiešame k mäsu. Ak sa zdá byť konzistencia riedka, zahustíme strúhankou.
- 3
Z tekvice vykrojíme hranoly s rovnakou hrúbkou, osolíme, ochutíme mletou štipľavou paprikou a obalíme do plátkov sušenej šunky.
- 4
Do vymastenej formy dáme tretinu mäsovej zmesi, obalenú tekvicu, znovu mäsovú zmes, tekvicu a nakoniec mäso. Vrch posypeme mletou rascou a pečieme 90 minút pri 170 °C. Podávame s pečenou tekvicou a blanšírovaným špenátom.
Tiež fašírka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu