Králičie roládky
Králičie roládky

Roládky s medvedím cesnakom

siuuu - fotkasiuuu, 28. marca 2021
Roládky s medvedím cesnakom
Foto: siuuu

Kamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila. Ja som na roládky použila králičí chrbát, ale myslím, že aj kuracie či iné vhodné mäsko bude v pohode, len bude potrebné upraviť dobu pečenia podľa druhu a hrúbky mäsa.

10 minút
príprava
5-8 minút
na 190-200 °C

Suroviny

 (alebo iné mäso)
 čerstvý
Omáčka:
 čerstvý
 (na varenie alebo šľahanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko naklepeme medzi mikroténovými vreckami, ochutíme zľahka soľou a korením, na každý kúsok položíme pásik sušenej šunky a rozložíme umytý a vody zbavený medvedí cesnak. Zrolujeme, v prípade potreby zaistíme špáradlom. Na masle opečieme zo všetkých strán a v rúre zohriatej na 190-200 °C dopekáme 5-7 minút, alebo podľa hrúbky mäsa.

  2. 2

    Na omáčku rozpustíme v panvici maslo, pridáme pokrájaný medvedí cesnak (umytý a odkvapkaný), zarestujeme, keď cesnak zmäkne pridáme suché vínko, necháme odpariť pár minút alkohol, pridáme smotanu, soľ, korenie, muškátový oriešok, prevaríme a rozmixujeme.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti. Ja zvyčajne robím zemiaky (pyré alebo iba zľahka popučené), tentoraz som potrebovala minúť ryžu z iného varenia, tak bola ryža.

Diskusia k receptu