Hruška plnená mletým mäskom
Foto: siuuu
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom ochuteným Zobraziť celý popisZostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom ochuteným Nivou a obalenej v sušenej šunke. Pochutili sme si.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks (čerstvá menšia) |
|
400 g mleté |
|
60 g (alebo podobný syr) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvý alebo sušený ) |
|
40-50 ml |
|
2-3 PL |
|
4 plátky |
|
Postup
-
1
Mleté mäso opečieme na oleji, ochutíme korením, pridáme smotanu a rozdrobenú Nivu, restujeme pokiaľ sa tekutina neodparí. Odstavíme z ohňa a necháme čiastočne vychladnúť. Mäso nemusí byť striktne hovädzie - môže byť mix, bravčové či hydinové - podľa chuti.
- 2
Hrušky prekrojíme na polovicu a opatrne vyberieme jadrovník aj časť dužiny - otvor naplníme mäsovou zmesou a každú polovicu obalíme plátkom sušenej šunky. Uložíme na pekáč s papierom na pečenie, potrieme kvapkou oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 30 minút podľa veľkosti hrušky a podľa toho ako pečie rúra.
- 3
Podávame s prílohou podľa chuti - u nás sa robí väčšinou so zemiakovou alebo batátovou kašou.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu