Hruška plnená mäsom
Hruška plnená mäsom

Hruška plnená mletým mäskom

siuuu - fotkasiuuu, 7. júla 2019
Hruška plnená mletým mäskom
Foto: siuuu

Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom ochuteným Zobraziť celý popisZostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som pripravovala kedysi - k hruške plnenej mletým mäskom ochuteným Nivou a obalenej v sušenej šunke. Pochutili sme si.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks (čerstvá menšia)
400 g mleté
60 g (alebo podobný syr)
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý alebo sušený )
40-50 ml
2-3 PL
4 plátky




Postup

  1. 1

    Mleté mäso opečieme na oleji, ochutíme korením, pridáme smotanu a rozdrobenú Nivu, restujeme pokiaľ sa tekutina neodparí. Odstavíme z ohňa a necháme čiastočne vychladnúť. Mäso nemusí byť striktne hovädzie - môže byť mix, bravčové či hydinové - podľa chuti.

  2. 2

    Hrušky prekrojíme na polovicu a opatrne vyberieme jadrovník aj časť dužiny - otvor naplníme mäsovou zmesou a každú polovicu obalíme plátkom sušenej šunky. Uložíme na pekáč s papierom na pečenie, potrieme kvapkou oleja a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 30 minút podľa veľkosti hrušky a podľa toho ako pečie rúra.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti - u nás sa robí väčšinou so zemiakovou alebo batátovou kašou.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, vcelku odvážný, ale o chuti nepochybuji. Opět kouzelné foto /u tebe vždy!/.
1x siuuu