Jemná krémová kyslá zemiaková polievočka trocha inak
Foto: siuuu
Dnes som sa vrátila k receptu, ktorý mám už veľmi dlho a veľmi dlho som ho už nepripravovala - k jemnej krémovej kyslej zemiakovej Zobraziť celý popisDnes som sa vrátila k receptu, ktorý mám už veľmi dlho a veľmi dlho som ho už nepripravovala - k jemnej krémovej kyslej zemiakovej polievke, ktorá sa v tomto jesennom počasí hodí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
500 ml |
|
2 ks menšie |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1,5 dl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo slanina) |
|
podľa chuti (na ozdobu) |
|
1 bal. (na varenie, šľahanie) |
|
20 g (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zemiaky a jablká očistíme a pokrájame na kocky.
- 2
Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká, podlejeme vínom (odporúčam kyslejšie kvôli výraznejšej výslednej chuti) a necháme pár minút prevariť, aby sa alkohol odparil.
- 3
Následne zalejeme vývarom a povaríme cca 35-40 minút - zemiaky aj jablká musia byť úplne mäkké. Rozmixujeme do hladka, môžeme prepasírovať (ak máte výkonnejší mixér, nebude treba), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením. Vypneme, vhodíme plátok masla na zjemnenie (môže a nemusí sa dať). Podávame ozdobené opraženou slaninou a pažítkou.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu