Peperonata so sušenou šunkou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 28. augusta 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
6 strúčikov |
|
1 ks |
|
1 kg |
|
50 g |
|
150 g |
|
50 g nakrájaná na jemné kocky) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Papriky očistíme a nakrájame na prúžky. Paradajky sparíme v horúcej vode, ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame.
- 2
Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na olivovom oleji, pridáme sušenú šunku, cesnak, nakrájanú papriku, mierne podusíme, pridáme rajčiny a čierne olivy, ktoré môžeme tiež nakrájať.
- 3
Všetko ochutíme soľou, korením, mletou paprikou a cukrom. Krátko povaríme. Podávame s opečenou bielou bagetou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre