Peperonata so sušenou šunkou
Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 28. augusta 2017
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 28. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriky očistíme a nakrájame na prúžky. Paradajky sparíme v horúcej vode, ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame.
- 2
Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na olivovom oleji, pridáme sušenú šunku, cesnak, nakrájanú papriku, mierne podusíme, pridáme rajčiny a čierne olivy, ktoré môžeme tiež nakrájať.
- 3
Všetko ochutíme soľou, korením, mletou paprikou a cukrom. Krátko povaríme. Podávame s opečenou bielou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu