Pečená bageta s plnkou a pancettou fotorecept
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 16. júna 2017
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 16. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.
-
2
Potom vrstvíme šunku, nastrúhaný tvrdý syr a sušenú šunku, navrch poukladáme sušené paradajky a na väčšie kúsky pokrájanú jarnú cibuľku.
-
3
Bagetu zatvoríme a dôkladne ju celú obalíme pancettou. Pripravenú bagetu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 5 – 10 minút podľa veľkosti použitej bagety.
-
4
Na podobné dobroty si môžete vybrať aj iný druh pečiva, napríklad zdravšie celozrnné. Dobrá je však aj ciabatta alebo bosniak.
Diskusia k receptu