Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 1. júla 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v Zobraziť celý popisČerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v penách, zmrzlinách či zaváraninách. Ale nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar predurčujú jahody i čerešne aj do „slanej" zážitkovej gastronómie. Stačí trochu odvahy a nadšenia... a majstra varešky dokážu príjemne prekvapiť mnohé, priam šokujúce kombinácie.
porcie
príprava
Suroviny
| 16 koliesok |
|
| 100 g |
|
| 100 g čerstvé |
|
| 25 g |
|
| 50 ml |
|
| 160 g |
|
| 5 – 10 g |
|
| 100 ml (z čerstvých pomarančov) |
|
| 2 ks |
|
| trocha |
|
| 1 ks |
|
|
|
Postup
-
1
Z hnedého cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou, pridáme škoricu, klinčeky a aníz, povaríme 2 – 3 minúty. Potom pridáme odkôstkované čerešne a zahustíme podľa potreby Solamylom, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.
- 2
Ricottu vymiešame so soľou do hladkej konzistencie.
- 3
Kolieska bagety opečieme na suchej panvici z oboch strán a necháme krátko vychladnúť. Na kolieska potom pomocou cukrárenského vrecka nanášame ochutenú ricottu, ozdobíme sušenou šunkou a čerešňovým ragú. Hotové dekorujeme lístkami šalátu.
Tiež bruschetta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu