Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júla 2019
Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

4 ks
3 strúčiky
500 g
150 g
1 ks
100 ml
60 g
400 g
4 plátky
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme bravčové líčka 90 minút pri teplote asi 90 °C.

  2. 2

    Očistený a nakrájaný kaleráb opražíme na nadrobno nakrájanej cibuľke a masle, podlejeme smotanou a varíme. Po uvarení ho najemno rozmixujeme a zjemníme maslom.

  3. 3

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sušenej šunke a opekáme na olivovom oleji z každej strany asi 3–4 minúty. Po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 8 minút.

  4. 4

    Medzitým na masle opečieme hlivu, chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme, nakoniec pridáme baby špenát a premiešame.

  5. 5

    Na taniere rozdelíme kalerábové pyré, do stredu naaranžujeme hlivu s baby špenátom, navrch položíme pripravenú panenku a konfitované bravčové líčka, môžeme poliať výpekom z panenky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia