Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme bravčové líčka 90 minút pri teplote asi 90 °C.
- 2
Očistený a nakrájaný kaleráb opražíme na nadrobno nakrájanej cibuľke a masle, podlejeme smotanou a varíme. Po uvarení ho najemno rozmixujeme a zjemníme maslom.
- 3
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sušenej šunke a opekáme na olivovom oleji z každej strany asi 3–4 minúty. Po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 8 minút.
- 4
Medzitým na masle opečieme hlivu, chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme, nakoniec pridáme baby špenát a premiešame.
- 5
Na taniere rozdelíme kalerábové pyré, do stredu naaranžujeme hlivu s baby špenátom, navrch položíme pripravenú panenku a konfitované bravčové líčka, môžeme poliať výpekom z panenky.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu