Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júla 2019 17:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme bravčové líčka 90 minút pri teplote asi 90 °C.

  2. 2

    Očistený a nakrájaný kaleráb opražíme na nadrobno nakrájanej cibuľke a masle, podlejeme smotanou a varíme. Po uvarení ho najemno rozmixujeme a zjemníme maslom.

  3. 3

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sušenej šunke a opekáme na olivovom oleji z každej strany asi 3–4 minúty. Po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 8 minút.

  4. 4

    Medzitým na masle opečieme hlivu, chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme, nakoniec pridáme baby špenát a premiešame.

  5. 5

    Na taniere rozdelíme kalerábové pyré, do stredu naaranžujeme hlivu s baby špenátom, navrch položíme pripravenú panenku a konfitované bravčové líčka, môžeme poliať výpekom z panenky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist