Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou
Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 18. apríla 2018
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 18. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
75 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
100 g (prerastená nadrobno nakrájaná) |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Krém: | |
250 g |
|
150 g |
|
2 trojuholníčky |
|
Navrch: | |
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny a z nadrobno nakrájaných olív zamiešame cesto. Vylejeme ho do tortovej formy s priemerom 25 cm vystlanej papierom na pečenie.
- 2
Cesto upečieme v rúre, kým nie je zapichnutá špajľa čistá. Tvaroh, mascarpone a topený syr vymiešame na krém, ktorý navrstvíme na upečené vychladnuté cesto.
- 3
Vrch ozdobíme ružičkami zo sušenej šunky a salámy, kolieskami kozieho syra, drobnými rajčinami a bylinkami. Boky slanej torty pokryjeme najemno nastrúhaným syrom eidam.
Tiež slaná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu