Plnený chlieb pita so sušenou šunkou a syrom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 9. mája 2023
mesačník Varecha, 9. mája 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme koreninovú zmes. Sezam, koriander, rímsku rascu a korenie nasypeme na panvicu a nasucho opražíme, korenie začne voňať. Potom zmes spolu s arašidami rozdrvíme.
- 2
Dve chlebové placky potrieme kyslou smotanou a posypeme štipkou pripraveného korenia. Potom na ne rozložíme nasekané listy červenej repy a natrhané kúsky šunky, zasypeme strúhaným syrom a zakryjeme ďalšou chlebovou plackou.
- 3
Naplnené chlebové placky pečieme na panvici zľahka potretej olejom. Počas pečenia ich k sebe pritlačíme. Placky sa rovnako dobre pečú na plechu aj na grile. Plniť ich môžeme aj natrhaným mäsom alebo môžeme vyskúšať vegetariánsku verziu s kozím syrom, so špenátom a s rukolou.
Tiež pita:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu