Plnená pita
Plnená pita

Plnený chlieb pita so sušenou šunkou a syrom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 9. mája 2023
Plnený chlieb pita so sušenou šunkou a syrom
Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
80 g
2 hrste
4 plátky
30 g strúhaný
1 PL
Korenie:
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme koreninovú zmes. Sezam, koriander, rímsku rascu a korenie nasypeme na panvicu a nasucho opražíme, korenie začne voňať. Potom zmes spolu s arašidami rozdrvíme.

  2. 2

    Dve chlebové placky potrieme kyslou smotanou a posypeme štipkou pripraveného korenia. Potom na ne rozložíme nasekané listy červenej repy a natrhané kúsky šunky, zasypeme strúhaným syrom a zakryjeme ďalšou chlebovou plackou.

  3. 3

    Naplnené chlebové placky pečieme na panvici zľahka potretej olejom. Počas pečenia ich k sebe pritlačíme. Placky sa rovnako dobre pečú na plechu aj na grile. Plniť ich môžeme aj natrhaným mäsom alebo môžeme vyskúšať vegetariánsku verziu s kozím syrom, so špenátom a s rukolou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia