Foto: dadajka
Ďakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich recepty nemajú chybu. Sú reprezentatívne (repre) a moc chutné. Dovolila Zobraziť celý popisĎakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich recepty nemajú chybu. Sú reprezentatívne (repre) a moc chutné. Dovolila som si pospájať(prispôsobiť) ich recepty do luxusného obedíka. Určite využijem ako prezentáciu mojej kuchárskej zručnosti aj pri významných príležitostiach.
porcií
príprava
na 225 °C
Suroviny
Teriyaki marináda: | |
85 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
5 tenkých koliesok |
|
1/2 PL |
|
1 kg (rezne) |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
250 g (syr grécky, balkánsky) |
|
Postup
-
1
DEŇ VOPRED= Marináda: Do menšieho hrnca naliať sój. omáčku+ med+ vínny ocot+ roztlačený cesnak+ plátky zázvoru+ oliv. olej. Variť 5 minút, nechať vychladnúť. Prsia naporcovať podľa vôle= menšie či väčšie steaky, kocky či slíže ... a zaliať marinádou. Nechať odležať- prsia asi 12 hodí, losos stačí 30 minút (robila som aj to v rovnakej marináde).
- 2
Zapekaný camembert/ syr v baklažáne a sušenej šunke: Baklažán aj so šupou nakrájať na tenké pozdĺžne pásy, nasoliť a nechať "vypotiť". Po nejakom čase oškrabať "vypotené" (niekto oplachuje, niekto žmýka) a osušiť. Na oliv. oleji narýchlo opiecť z oboch strán posypané trochou tymiánu. Zabaliť/zrolovať do opečeného kus syra (odporúčam camembert i grécky syr) a všetko zakrútiť do sušenej šunky. Ukladať do pekáča na peč. papier. Zapiecť na grilovacom programe na vysokom stupni (mala som 225 C) pokiaľ nie je vidieť zlatohnedé opečenie.
- 3
Podávala som s ryžou Natural- 1 šálku opláchnutej ryže opražiť na cibuľke. Zaliať necelými 2 šálkami vody, počkať kým začne voda vrieť a uzavrieť tlakový hrniec. Dusiť 20 minút a potom nechať dojsť v uzavretom hrnci. Otvoriť keď už v ňom nie je tlak. ... a mali sme k tomu i varenú cviklu postriekanú červeným balzamikom, či opečenú cukinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Strcit do hrnca s vodou a varit ako spagety.Ked je makka zliat cez sitko nechat trosku vody na dne, dat ryzu naspat do hrnca zakrytu na 10 minut zaparit, otvorit nasusosrit vydlickou - perfektna natural ryza kazdy raz.