Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 2. júna 2016
Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
8 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 krajcov
4 PL
4 KL
125 g
100 g (breasola, jamón ibérico...)
3 ks
2 PL
1 PL
75 ml
180 ml




Postup

  1. 1

    Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme sušenú šunku a uzavrieme na štyri hrianky.

  2. 2

    Panvicu s olejom rozohrejeme, do vyšľahaných a ochutených vajíčok ponoríme po jednom sendviči. Najprv sendvič opečieme sprudka a potom po znížení teploty necháme prehriať skrz.

  3. 3

    Omáčka: V malom hrnci zredukujeme víno, pridáme šípkový džem a nastrúhame škoricu podľa chuti. Necháme zovrieť.

Diskusia k receptu

branka
a to zelene vo vnutri je co? mam "rada" taketo recepty.....
smejkad
:-))))
ale myslim, ze by to mohol byt medvedi cesnak :-)
redakcia
@Branka (2.6.2016 10:15)

Moze to byt medvedi cenak alebo akakolvek listova zelenina (polnicek - valerianka, mlady spenat, mlade salatove, cviklove listky, ...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia