Cícerové špecle s brokolicou
Foto: mirkajan
Toto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle kupovala ako polotovar. Po prechode na bezlepkovú stravu mi Zobraziť celý popisToto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle kupovala ako polotovar. Po prechode na bezlepkovú stravu mi toto jedlo chýbalo, bezlepkové špecle som ako polotovar nenašla, takže nastúpila improvizácia- a myslím, že celkom vydarená. Kto nechce experimentovať a nepotrebuje bezlepkovú stravu, použije bežné špecle, či už domáce alebo kupované.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si necháme zovrieť vodu. Brokolicu rozoberieme na ružičky, cesnak očistíme a posekáme na drobno. Sušenú šunku pokrájame na rezance.
- 2
Medzitým si v miske zmiešame cícerovú, pohánkovú múku, vajce a vodu na cesto redšie ako na halušky, ale nie príliš riedke. Po zovretí vody v hrnci ju osolíme a 3 minúty povaríme ružičky brokolice. Vyberieme sitkom na tanier. Do vriacej vody cez haluškovač necháme pretiecť pripravené cesto a po zovretí špecle scedíme.
- 3
V panvici na oleji opražíme pokrájanú sušenú šunku, krátko opražíme posekaný cesnak a pridáme predvarenú brokolicu a uvarené špecle. Premiešame, dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podávame posypané postrúhaným parmezánom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Děkuji za odpověď, jsi zlatá!
Na toto množstvo to jedno vajíčko stačí, ak má byť špeclí viac, bude treba dať aj viac vajíčok.