Pečené kuracie prsia plnené bryndzou
foodblog Medové motúzy, 1. novembra 2022
Foto: Jana Štrbková
Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plnku. V miske zmiešame bryndzu, nadrobno nakrájanú sušenú šunku, nadrobno nakrájanú vňať z cibuľky, pretlačené strúčiky cesnaku, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a červenou paprikou.
- 2
Kuracie mäso očistíme od šliach, nakrájame na väčšie plátky. Každý plátok naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Naplníme bryndzovou plnkou a plátky uzavrieme drevenými špáradlami.
- 3
Rúru predhrejeme na 200 °C. Na sporáku rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a naplnené kuracie prsia oprážame z každej strany dozlatista niekoľko minút.
- 4
Opražené mäsu ukladáme do pekáča, pridáme cherry paradajky, nakrájanú papriku, polejeme olivovým olejom a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút dozlatista.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu