Jemná krémová paštrnáková polievka dvoch chutí
Foto: siuuu
Krémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty. Tentoraz som zvolila paštrnák, ktorý som doteraz nemala možnosť ochutnať. Inšpiráciu som našla Zobraziť celý popisKrémové zeleninové polievky mám rada a rovnako rada skúšam nové varianty. Tentoraz som zvolila paštrnák, ktorý som doteraz nemala možnosť ochutnať. Inšpiráciu som našla v časopise o varení - podľa neho som robila verziu s hruškou a orechmi. Pre mňa však bola táto verzia málo výrazná, preto som pripravila druhú časť polievky podľa seba - na kyslo, so sušenou šunkou, krutónmi a tymiánom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
30 g |
|
1 ks menšia |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/2 l |
|
350 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks menšia |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1-2 PL |
|
2-3 plátky |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Na masle opekáme 2-3 minúty pokrajanú cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájaný očistený paštrnák a pokrájaný očistený zemiak, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom tak, aby bola zelenina zaliata a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, ochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška.
- 2
Na tanieri dekorujeme tenkými plátkami na masle opečenej hrušky, kúskami opečených vlašských orechov a štipkou muškátového orieška.
- 3
Na "kyslú" verziu som do zohriatej polievky pridala ocot, prevarila som a podávala som s plátkom nasucho opečenej sušenej šunky, krutónmi, ktoré mám pripravené do zásoby, posypané lístočkami čerstvého tymianu.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som paštrnák skúšala prvý krát a polievka mi chutila, pečený mám v pláne vyskúšať tiež - určite bude fajn
Dobrý nápad s tou cibuľkou a cesnakom ... som rada, že polievočka chutila.