Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Kačacia paštéta s prepeličím vajíčkom

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 27. februára 2019
Kačacia paštéta s prepeličím vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
90 minút
na 85 °C

Suroviny

250 g
125 ml
60 g
1/2 KL
štipka
2 ks
4 ks
160 g




Postup

  1. 1

    V mixéri rozmixujeme kačaciu pečeň so soľou a s korením, pridáme vajíčka, masť a na konci prilejeme smotanu. Všetko dôkladne premixujeme a vylejeme do zaváracích pohárikov, ktoré dobre zaskrutkujeme. Sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 90 minút. Necháme vychladnúť v chladničke cez noc

  2. 2

    Prepeličie vajíčka varíme vo vode asi 5 minút, zlejeme ich a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme.

  3. 3

    Paštétu podávame s prepeličím vajíčkom a sušenou šunkou. Doplníme zeleninou podľa chuti a chlebíkom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

cesminaz
@45678 (27.2.2019 19:15)

:-)))) ved aj kukám,že kde je tam medzi tými roztratenými surovinami paštéta a vajce ;-))) Neboj sa @45678 určite sa nedám zlákať :-) to by mi doma od hladu pomreli!! ;-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia