Kačacia paštéta s prepeličím vajíčkom
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 27. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 27. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
V mixéri rozmixujeme kačaciu pečeň so soľou a s korením, pridáme vajíčka, masť a na konci prilejeme smotanu. Všetko dôkladne premixujeme a vylejeme do zaváracích pohárikov, ktoré dobre zaskrutkujeme. Sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 90 minút. Necháme vychladnúť v chladničke cez noc
- 2
Prepeličie vajíčka varíme vo vode asi 5 minút, zlejeme ich a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme.
- 3
Paštétu podávame s prepeličím vajíčkom a sušenou šunkou. Doplníme zeleninou podľa chuti a chlebíkom alebo pečivom.
Tiež kačacia paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale najesť sa musíš doma,toto je iba na pozeranie, Ty sa drž @cezminaz svojich super receptov:-)) bože chrán, aby si si odkukala:-))
:-)))) ved aj kukám,že kde je tam medzi tými roztratenými surovinami paštéta a vajce ;-))) Neboj sa @45678 určite sa nedám zlákať :-) to by mi doma od hladu pomreli!! ;-P