Stredomorské plnené baby kuriatko
Foto: siuuu
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku mám dokonca radšej ako mäso. Tentoraz som zvolila Zobraziť celý popisPečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku mám dokonca radšej ako mäso. Tentoraz som zvolila na prípravu baby kuriatko, ktoré má lahodnejšiu chuť mäska. Dnes som kuriatko ladila do stredomorského štýlu, pretože ingrediencie tejto kuchyne mám veľmi rada.
porcia
príprava
na 185 °C
Suroviny
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
1 ks (1-2 dni starý) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 plátky |
|
10-15 g strúhaný |
|
1-2 vetvičky (čerstvý) |
|
1-2 vetvičky (čerstvé) |
|
1/2 ČL |
|
20 g |
|
Marináda: | |
20 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Kuriatko (na osobu 1 kuriatko) umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme zvnútra aj zvonku.
- 2
Na plnku pokrájame na kúsky rožok, zvlhčíme vodou alebo mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko, vegetu, nadrobno pokrájanú sušenú šunku, strúhaný parmezán a posekané bylinky. Dobre premiešame. Plnkou naplníme kuriatko.
- 3
Na marinádu na slabom plameni zohrejeme a zmiešame spolu olej, maslo, soľ, gyros korenie, papriku, jemne osolíme, a nakoniec pridáme citrónovú šťavu a pretlačený cesnak.
- 4
Kuriatko natrieme polovicou marinády, preložíme na pekáč a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 185 °C. Pečieme cca 50-55 minút. V polovici pečenia obrátime, potrieme zvyšnou marinádou a dopečieme. Počas pečenia potierame výpekom. Podávame s prílohou podľa chuti.
Tiež plnené kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu