Špaldové palacinky s plnkou
Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z jedného vajíčka, múky, mlieka a soli vymiešame hustejšie palacinkové cesto. Na palacinkovej panvici pečieme palacinky, pričom ich neobraciame, preto musíme rýchlo pracovať.
- 2
Palacinky potrieme maslom, rozložíme plátky šunky, plátky mozzarelly a doprostred rozklepneme vajíčko, bielok rozotrieme, žĺtok buď necháme celý, alebo ho rozotrieme tiež.
- 3
Palacinkové okraje prekladáme smerom k stredu žĺtka, všetky 4 strany tak, aby vznikol štvorec. Podávame so šalátom z listov a krájaných cherry rajčín
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu