Špaldové palacinky s plnkou

Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2015
Špaldové palacinky s plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
1 PL
250 ml
20 g
100 ml
150 g plátky
200 g
4 ks
 (alebo ľubovoľný druh)
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z jedného vajíčka, múky, mlieka a soli vymiešame hustejšie palacinkové cesto. Na palacinkovej panvici pečieme palacinky, pričom ich neobraciame, preto musíme rýchlo pracovať.

  2. 2

    Palacinky potrieme maslom, rozložíme plátky šunky, plátky mozzarelly a doprostred rozklepneme vajíčko, bielok rozotrieme, žĺtok buď necháme celý, alebo ho rozotrieme tiež.

  3. 3

    Palacinkové okraje prekladáme smerom k stredu žĺtka, všetky 4 strany tak, aby vznikol štvorec. Podávame so šalátom z listov a krájaných cherry rajčín

Diskusia k receptu

kapusta2015
To vajce sa je surové? Na to by som sa asi neodhodlal. Ináč je to veľmi pekný recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha