Recepty, kde je strúčik
Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky
a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...
Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz
som zvolila pararadjkové, ...
Vegánsky hotdog po taliansky
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v...
Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...
Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-)
Kombinace lilku s pikantním...
Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli
uvaríme kašu. Necháme vychladnúť.
K vychladnutej...
Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami
Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá.
Recept je z...
Zdravý portulakový šalát s cesnakom a so syrom
Práve rastie táto rastlinka, tak prečo to nevyužiť v
kuchyni a pritom aj urobiť niečo dobré...
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme
na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka
tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko,
zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...
Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou.
V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...
Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....
Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po
vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...
Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou
Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a...
Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich
alternatívou...
Jednoduchý mäsový koláč
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.

Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...

Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...

Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...

Vegánsky hotdog po taliansky
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v...

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami
Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá. Recept je z...

Zdravý portulakový šalát s cesnakom a so syrom
Práve rastie táto rastlinka, tak prečo to nevyužiť v kuchyni a pritom aj urobiť niečo dobré...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...

Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou
Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a...

Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...

„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou...

Jednoduchý mäsový koláč
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.