Recepty, kde je strúčik
Placky z kuracích pečienok
Ak máte radi kuracie pečienky, vyskúšajte si ich pripraviť trochu inak.
Nátierka z mandlí, olív a zo sušených paradajok
Vynikajúco sa hodí na chlebíčky, hrianky či ako príloha ku grilovaným plackám a pečivu....
Kuracie špízy s basmati ryžou
Hoci používanie špajdlí na varenie je takmer také staré ako ľudstvo samo, nôž a vidlička urobili značný pokrok a tak špajdle pri stole
už len zriedka používame....
Bruschetta
Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....
Kuracie satay s arašidovou omáčkou
Kuracie mäso na špíze je obľúbeným jedlom v celej juhovýchodnej Ázii....
Bezlepkové langoše s vlákninou, lososom a kôprovým dresingom
Objavte netradičný bezlepkový recept od Janky, ktorý spája chrumkavé langoše, výživnú vlákninu a jemnú chuť údeného
lososa....
Dip z kyslých uhoriek a fazule
Keď je v špajze konzerva fazule a kyslé uhorky, tak sa dá pripraviť takýto skvelý dip....
Varená plnka
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu...
Pesto z portulaky zeleninovej
Zahoďme predsudky, že portulaka je len burina. Áno, aj my jej máme plnú záhradu a končí v komposte....
Cviklová nátierka so syrom feta
Nielen krásne farebná, ale aj mimoriadne chutná! Pripravte si doma túto fantastickú ružovú nátierku z cvikle...
Hashweh s koreneným jahňacím mäsom
Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí....
Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.
Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu....
Paradajková polievka s mletým mäsom
Paradajková polievka doplnená mletým hovädzím mäsom bude nielen vynikajúca, ale aj sýta....
Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...
Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....
Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody.
V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...
Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....
Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku
Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....
Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....
Jednoduchá ryža s rezancami
Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové...
Vrstvený mäsový bochník
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník,...
Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....
Šalátový dresing do zásoby
Denná porcia čerstvej zeleniny bude všetkým chutiť, keď ju polejete chutným dresingom....
Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....
Ázijský rezancový šalát do krabičky
Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát....
Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s...
Zeleninové kedgeree
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...

Placky z kuracích pečienok
Ak máte radi kuracie pečienky, vyskúšajte si ich pripraviť trochu inak.

Nátierka z mandlí, olív a zo sušených paradajok
Vynikajúco sa hodí na chlebíčky, hrianky či ako príloha ku grilovaným plackám a pečivu....

Kuracie špízy s basmati ryžou
Hoci používanie špajdlí na varenie je takmer také staré ako ľudstvo samo, nôž a vidlička urobili značný pokrok a tak špajdle pri stole už len zriedka používame....

Bruschetta
Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....

Kuracie satay s arašidovou omáčkou
Kuracie mäso na špíze je obľúbeným jedlom v celej juhovýchodnej Ázii....

Bezlepkové langoše s vlákninou, lososom a kôprovým dresingom
Objavte netradičný bezlepkový recept od Janky, ktorý spája chrumkavé langoše, výživnú vlákninu a jemnú chuť údeného lososa....

Dip z kyslých uhoriek a fazule
Keď je v špajze konzerva fazule a kyslé uhorky, tak sa dá pripraviť takýto skvelý dip....

Varená plnka
Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu...

Pesto z portulaky zeleninovej
Zahoďme predsudky, že portulaka je len burina. Áno, aj my jej máme plnú záhradu a končí v komposte....

Cviklová nátierka so syrom feta
Nielen krásne farebná, ale aj mimoriadne chutná! Pripravte si doma túto fantastickú ružovú nátierku z cvikle...

Hashweh s koreneným jahňacím mäsom
Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí....

Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.

Kuracie teriyaki s medovou omáčkou a jazmínovou ryžou
Výrazná medová omáčka je hviezdou tohto receptu....

Paradajková polievka s mletým mäsom
Paradajková polievka doplnená mletým hovädzím mäsom bude nielen vynikajúca, ale aj sýta....

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku
Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Jednoduchá ryža s rezancami
Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové...

Vrstvený mäsový bochník
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník,...

Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....

Šalátový dresing do zásoby
Denná porcia čerstvej zeleniny bude všetkým chutiť, keď ju polejete chutným dresingom....

Kurací šalát s bezlepkovými krutónmi z čierneho chleba
Dali by ste si niečo zdravšie na obed či večeru? Máme pre vás tip....

Ázijský rezancový šalát do krabičky
Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát....

Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s...

Zeleninové kedgeree
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale...