Rybie filé
Rybie filé

Zapečené rybie filé na zemiakoch so syrom

altar62 - bez fotkyaltar62, 1. mája 2020
Zapečené rybie filé na zemiakoch so syrom
Foto: altar62
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
1 strúčik
1 ks
1 bal. (mrazené porcované 400 g)
150 g
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené nakrájané zemiaky vložíme do pekáča, premiešame so soľou a korením.

  2. 2

    Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu s cesnakom a drvenou rascou.

  3. 3

    Zamiešame do zemiakov aj s rozšľahanými a osolenými vajcami.

  4. 4

    Na zemiaky položíme rybie filé, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme korením na pizzu z oboch strán.

  5. 5

    Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 220 °C.

  6. 6

    Pečieme cca 40 minút pri tejto teplote.

  7. 7

    Odstránime alobal a necháme zapiecť ešte asi 10 minút.

  8. 8

    Potom rúru vypneme, filé posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, a necháme dopiecť asi 10 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nie je veľa 50 minút na filé, keď tomu stačí 20 min.? Zemiaky by som vodpred uvarila a tak dala na pekáč, aby boli čím skôr hotové, lebo surové niekedy ani za hodinu nemusia byť domäkka prepečené. Raz, dávno som robila podobne, filé na surových zemiakoch, nakoniec som musela filé odobrať a zemiaky dopiecť bez neho, inak by z ostalo na kašu. Inak, recept je dobrý.....
2x zolik, haji
Uplne suhlasim s @evanaaa. Kym sa upecu surove zemiaky tak rybie filety budu rozvarene. Recept nie je vobec zly, len ten technologicky postup sa mi nezda OK.