Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom fotorecept
Foto: soni2811
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú, samozrejme použiť aj k ďalším mäskám, či samostatne. Kuskus, Zobraziť celý popisV tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú, samozrejme použiť aj k ďalším mäskám, či samostatne. Kuskus, špenát, tekvica... zdravo a hlavne chutne ;)
Postup
-
1
Na masle podusíme pokrájané šampiňóny s mletým bielym korením a štipkou soli. V osobitnom hrnci si zatiaľ pripravíme kuskus podľa návodu na obale. Hotový kuskus primiešame k poduseným šampiňónom.
-
2
Tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme na papierom vystlaný plech. Nepoužívame žiaden olej. Tekvičku pečieme pri teplote 200 °C do chrumkavo-mäkka, treba skúšať špáratkom.
-
3
Kým sa tekvica pečie, nadrobno si nasekáme pažítku. Ak pažítku nemáme, môžeme použiť aj zelenú časť jarnej cibuľky.
-
4
Vychladnutú upečenú tekvicu polejeme trochou oleja (ja dávam hľuzovkový), ale môže byť aj panenský olivový, napríklad. K tekvici ešte pridáme pažítku (cibuľku) a jemne premiešame.
-
5
Teraz k rajčinovému špenátu. Rajčinky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Strúčik cesnaku dôkladne posekáme. Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja a pridáme tekvicové jadierka (najlepšie sú však píniové, no môžu byť aj slnečnicové).
-
6
Keď už cítime, že jadiera sa nám pekne opiekli, pridáme cesnak...
-
7
Potom pridáme rajčiny a podusíme...
-
8
A nakoniec čerstvý špenát a dusíme ďalej.
-
9
Takto nejak by to malo vyzerať...
-
10
Nakoniec si pripravíme lososa. Dôkladne ho umyjeme, zbavíme šupín, vysušíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Ja preferujem biele korenie, dá rybke lepšiu chuť. Lososa pečiem na masle, najprv kožou dole, aby sa pripiekla do chrumkava a potom lososa opatrne otočím a dopečiem.
-
11
A celý chod naservírovaný.
Diskusia k receptu