Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 10. mája 2020
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept)
Foto: kucharka

Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela s receptom podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 Ks
2 Ks
 hrsť (listy)
2-3 PL
50 g
1 strúčik
z 1 citróna
Gnocchi:
600 g (uvarené)
110 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme gnocchi. Ja som robila z uvarených a popučených zemiakov (600 g), 110 g hladkej múky a soli, niekedy dávam aj vajce, podľa zemiakov. V oboch prípadoch sú chutné. Vypracujeme cesto a vytvarujeme gnocchi.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche olivového oleja opečieme jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky a rozpučený cesnak. Pridáme škrabkou na zemiaky nakrájané prúžky cukety. Keď zelenina chytí farbu a začne rozvoniavať, pridáme mascarpone.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiešame, posolíme a pokoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Necháme minútku pobublať.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A pridáme pokrájané listy špenátu.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ uvaríme gnocchi v horúcej osolenej vode. Uvarené scedíme.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené gnocchi opatrne vmiešame do omáčky. Posypeme parmezánom. Ak sa nám omáčka zdá hustá, môže sa zriediť s trochou vody, v ktorej sa varili gnocchi.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do rúry pod gril, asi na 5 minút, alebo dokedy syr chytí peknú pripečenú farbu.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
tak ja tieto slovenské šúľance v podobe tvojho tvaru robím často..väčšinou s tvarohom..makom..bryndzou..
urobím dľa teba omáčku
bude zmena
1x haji
Ďakujem za pekné komentáre, dievčence.
Príjemný začiatok týždňa prajem.
1x haji
Velmi pěkný receptík, obdivuji tvoje domácí gnocchi - to chce gríf a trpělivost, klobouk dolů! Jsi šikulka!