Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone fotorecept
Foto: kucharka
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela Zobraziť celý popisVäčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela s receptom podeliť.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
1 Ks |
|
2 Ks |
|
hrsť (listy) |
|
2-3 PL |
|
50 g |
|
1 strúčik |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
|
|
|
Gnocchi: | |
600 g (uvarené) |
|
110 g |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme gnocchi. Ja som robila z uvarených a popučených zemiakov (600 g), 110 g hladkej múky a soli, niekedy dávam aj vajce, podľa zemiakov. V oboch prípadoch sú chutné. Vypracujeme cesto a vytvarujeme gnocchi.
-
2
Na troche olivového oleja opečieme jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky a rozpučený cesnak. Pridáme škrabkou na zemiaky nakrájané prúžky cukety. Keď zelenina chytí farbu a začne rozvoniavať, pridáme mascarpone.
-
3
Rozmiešame, posolíme a pokoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Necháme minútku pobublať.
-
4
A pridáme pokrájané listy špenátu.
-
5
Zatiaľ uvaríme gnocchi v horúcej osolenej vode. Uvarené scedíme.
-
6
Uvarené gnocchi opatrne vmiešame do omáčky. Posypeme parmezánom. Ak sa nám omáčka zdá hustá, môže sa zriediť s trochou vody, v ktorej sa varili gnocchi.
-
7
Dáme do rúry pod gril, asi na 5 minút, alebo dokedy syr chytí peknú pripečenú farbu.
urobím dľa teba omáčku
bude zmena
Príjemný začiatok týždňa prajem.