Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 10. mája 2020
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept)
Foto: kucharka

Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela Zobraziť celý popisVäčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela s receptom podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 Ks
2 Ks
 hrsť (listy)
2-3 PL
50 g
1 strúčik
z 1 citróna
Gnocchi:
600 g (uvarené)
110 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme gnocchi. Ja som robila z uvarených a popučených zemiakov (600 g), 110 g hladkej múky a soli, niekedy dávam aj vajce, podľa zemiakov. V oboch prípadoch sú chutné. Vypracujeme cesto a vytvarujeme gnocchi.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche olivového oleja opečieme jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky a rozpučený cesnak. Pridáme škrabkou na zemiaky nakrájané prúžky cukety. Keď zelenina chytí farbu a začne rozvoniavať, pridáme mascarpone.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiešame, posolíme a pokoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Necháme minútku pobublať.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A pridáme pokrájané listy špenátu.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ uvaríme gnocchi v horúcej osolenej vode. Uvarené scedíme.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené gnocchi opatrne vmiešame do omáčky. Posypeme parmezánom. Ak sa nám omáčka zdá hustá, môže sa zriediť s trochou vody, v ktorej sa varili gnocchi.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do rúry pod gril, asi na 5 minút, alebo dokedy syr chytí peknú pripečenú farbu.

    Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný receptík, obdivuji tvoje domácí gnocchi - to chce gríf a trpělivost, klobouk dolů! Jsi šikulka!
radost
tak ja tieto slovenské šúľance v podobe tvojho tvaru robím často..väčšinou s tvarohom..makom..bryndzou..
urobím dľa teba omáčku
bude zmena
1x haji
kucharka
Ďakujem za pekné komentáre, dievčence.
Príjemný začiatok týždňa prajem.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia