Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Mäso som oddelila od kosti a pokrájala tak, aby mi vznikli medailónky. Z kostí som dala variť vývar so zeleninou.
-
3
Slaninu a cibuľu som nakrájala na kocky. Zo slaniny som nechala vytopiť tuk a pridala som cibuľu s cesnakom a opiekla.
-
4
Pridala som mäso a nechala zatiahnuť.
-
5
Pridala som kečup a spolu podusila.
-
6
Podliala som vínom, osolila, okorenila a pridala som štipku rasce.
-
7
Mäso som pomaly dusila takto 50 minút. Napokon som k mäsu pridala pomrvenú sušenú saturejku.
-
8
Jahňacie medailónky som podávala s domácim knedlíkom a šalátom z červenej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár.) u nás je veľmi obľúbená jahňacina, len škoda, že sa málo kedy dá kúpiť.
Olinka, ďakujem veľmi pekne.-)
Milá háji toto bol obed víkendový,už nič nemám,ale rada by som ťa pohostila...ďakujem pekne za komentár..
Je to iba červená kapusta,cibuľa,mrkva,soľ štipka,lyžica cukor a lyžica ocot..
Bolo jahňacie mäso jemné a chutné..)ďakujem pekne za komentár.-)