Ryžové rezance s krevetami a tofu
Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 16. januára 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 16. januára 2020

Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
8 ks (podľa veľkosti) |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rezance namočíme na hodinu do studenej vody a potom uvaríme v osolenej vode. V miske zmiešame tamarindovú pastu, rybiu omáčku a cukor. Arašidy orestujeme nasucho na panvici.
- 2
Tofu nakrájame na hranolčeky a orestujeme. Pridáme očistený cesnak, cibuľku a čili, vmiešame rezance a všetko premiešame. Zmes zhrnieme na okraj. Rozbijeme vajcia a spravíme z nich praženicu, roztrháme ju a zmiešame s rezancovou zmesou.
- 3
Všetko dochutíme soľou, korením a pripravenou rybacou omáčkou. Na záver pridáme orestované očistené krevety. Na tanieri posypeme klíčkami a mladou cibuľkou.
Tiež ryžové rezance:
Ďalšie recepty:
- 2
Mate tam uz rybaciu omacku co sa pouziva namiesto soli