Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance s krevetami a tofu

Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 16. januára 2020
Ryžové rezance s krevetami a tofu
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
8 ks (podľa veľkosti)
250 g
2 ks
1 strúčik
1 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Rezance namočíme na hodinu do studenej vody a potom uvaríme v osolenej vode. V miske zmiešame tamarindovú pastu, rybiu omáčku a cukor. Arašidy orestujeme nasucho na panvici.

  2. 2

    Tofu nakrájame na hranolčeky a orestujeme. Pridáme očistený cesnak, cibuľku a čili, vmiešame rezance a všetko premiešame. Zmes zhrnieme na okraj. Rozbijeme vajcia a spravíme z nich praženicu, roztrháme ju a zmiešame s rezancovou zmesou.

  3. 3

    Všetko dochutíme soľou, korením a pripravenou rybacou omáčkou. Na záver pridáme orestované očistené krevety. Na tanieri posypeme klíčkami a mladou cibuľkou.

Diskusia k receptu

2010
Len taka poznamka v azii sa nesoli a v restauraciach nie je sol ani korenie na stole skor tak sojova omacka, chilli omacka a MSG .
Mate tam uz rybaciu omacku co sa pouziva namiesto soli
evanaaa
Ja ryžové rezance nevarím, raz som skúšala, asi minútu a rozvarili sa Zalejem ich vriacou vodou na pár minút, žiadne hodinové máčanie (načo?) vo vode. A @2010 má pravdu tiež, načo soliť, keď je tam toľko slaných ingrediencií.....